Profibus

Profibus metingen
Waarom geeft uw machine storingen of communicatiefouten? Bij installaties die al langere tijd draaien, zien we vaak ruis, reflecties, spanning-dips, afsluitweerstand problemen, dubbele adressen, draadbreuken of configuratiefouten. Het is voor de continuïteit van uw proces belangrijk dat u weet waar het probleem ontstaat, zodat u het blijvend kunt oplossen.

Meten wat er beter kan
Wij sporen de storingen in uw installatie op met behulp van een ProfiTrace 2 die het profibusnetwerk doormeet. We meten bij de eerste controle de afsluitweerstanden en de hoogte van de spanningsniveaus. Als het nodig is, kunnen we nog dieper op het probleem inzoomen en eventueel de data van en naar de master met een oscilloscoop doormeten.

Een objectief advies voor verbetering
De informatie uit deze metingen is zeer waardevol voor het optimaliseren van uw processen. We lossen niet alleen de storing voor u op, maar kunnen ook aanpassingen of uitbreidingen doen van installatie en/of besturing. We zijn volledig merkonafhankelijk en bekijken altijd samen met u wat de beste en financieel meest rendabele oplossing is.